مدیریت کیفیت داده  

 ارایه اطلاعات صحیح ، در زمان و مکان مناسب به تصمیم گیرندگان یک سازمان یکی از الزامات اساسی در حوزه تصمیم گیری و عملیاتی هر سازمان محسوب می گردد . سازمان ها نمی توانند تصمیم های موثر در ارتباط با کسب و کار خود را بر اساس اطلاعات ناقص و گمراه کننده اتخاذ نمانید . هر سازمان برای ادامه حیات خود نیازمند اطلاعاتی است که بتواند به آنها هم از لحاظ صحت و هم از لحاظ به روز بودن اعتماد کند (Correct & Current ).

کیفیت پائین اطلاعات یکی از دلایل اصلی ناکامی بسیاری از پروژه های فناوری اطلاعات است و سازمان ها در اقصی نقاط جهان از این بابت هزینه های ملموس و غیرملموس بسیار زیادی را متقبل می شوند . بپذیریم که تصمیم گیری صحیح در ارتباط مستقیم با  داده خوب است و داده خوب داشتن مستلزم یک رویکرد موثر در خصوص مدیریت کیفیت داده است .

معظل کیفیت داده مساله ای نیست که با بکارگیری صرف فناوری بتوان بر آن غلبه کرد .مدیریت کیفیت داده ، مستلزم ایجاد و بکارگیری نقش ها ، مسئولیت ها ، سیاست ها و رویه هایی برای دریافت ، نگهداری ، ذخیره و انتشار داده است . به سرانجام رسیدن مطلوب مدیریت کیفیت داده ، مستلزم  همکاری بین گروه های کسب و کار و  گروه های فنی است . حوزه کسب و کار مسئول ایجاد قوانینی است که بر داده نظارت داشته باشد و در نهایت مسئولیت بررسی کیفیت داده را برعهده دارد . گروه فناوری اطلاعات ، مسئول ایجاد و مدیریت محیط عملیاتی است که وظیفه آن دریافت ، نگهداری و انتشار داده در سازمان است  ( شامل معماری ، تسهیلات فنی ، سیستم ها ، بانک های اطلاعاتی ) .

 شناسایی داده حیاتی در سازمان ، تحلیل وضعیت کیفی آنها و تاثیر عملکرد آنها در فرآیند های سازمان ، تمرکز بر روی شاخص های ارزیابی کیفیت ، یافتن سریع مشکلات ، رفع مشکلات شناسایی شده در اولین ایستگاه هایی که داده تولید می شود ، شناسایی دلایل اصلی بروز مشکل و برخورد اصولی با آنها ، ایجاد یک تور امنیتی و نظارتی بر روی داده های حیاتی می تواند در قالب یک چارچوب منطقی این اطمینان را ایجاد نماید که کیفیت داده به درستی مدیریت و نظارت می شود .


پروژه های مدیریت کیفیت داده  در یک سازمان با سوالات متعددی آغاز می گردد .

  • هدف و یا انتظار سازمان شما از اجرای پروژه  مدیریت کیفیت داده چیست ؟
  • آیا سازمان شما پذیرفته است که دارای مشکلی به نام کیفیت داده است؟
  • آیا تاثیر کیفیت ضعیف داده در کسب و کار سازمان تحلیل و مستند شده است ؟
  • برای اجرای پروژه کیفیت داده  چه رویکردی را باید دنبال کرد ؟
  • از کجا و به چه صورت باید شروع کرد ؟
  • از چه ابزار و  یا پلت فرمی باید استفاده کرد ؟  اصولا زمان طرح این سوال بخصوص چه زمانی است ؟ قبل از شناخت نیازها  ؟ پس از آشنایی با نیازها ؟ آیا استفاده از بهترین ابزار بدون وجود  زیرساخت لازم فنی و اطلاعاتی می تواند کارساز باشد ؟
  • مهمترین عوامل و یا شاخص  های موفقیت اجرای یک پروژه مدیریت کیفیت داده  چه مواردی می باشند ؟
  • آیا داده های مهم شناسایی و جایگاه آنها در مدل داده ئی مستند و موجود می باشد ؟
  • آیا تاثیر و جایگاه داده های  مهم در فرآیندهای سازمان مشخص و تدوین شده است ؟
  • آیا امکان تحلیل محیط زیست  اطلاعات به درستی فراهم شده است و می توان به مستندات مورد نیاز دستیابی داشت ؟
  • آیا شاخص های ارزیابی کیفیت داده تعریف و مستند شده اند ؟
  • آیا بستر مناسب برای برخورد با دلایل اصلی بروز مشکل کیفیت داده فراهم شده است ؟
  • آیا طرح بهبود کیفیت داده به درستی و با در نظر گرفتن پارامترهای متعدد تدوین شده است ؟ 
  • آیا تمهیدات لازم جهت پیشگیری از بروز مسائل کیفیت داده در آینده دیده شده است ؟

مهمترین هدف اجرای پروژه مدیریت کیفیت داده در یک سازمان ، افزایش اعتماد به داده و استفاده از آن به عنوان یک سرمایه کلیدی در فرآیندهای عملیاتی و تصمیم گیری است .

 

تخصص کارشناسان فابک 

شناسایی مسائل کیفیت داده و اندازه گیری تاثیر آنها بر فرآیندهای سازمان  

  • ما سوالات کاربران کسب و کار را بر اساس یک رویکرد کاملا سیستماتیک شناسایی ، طبقه بندی و در نهایت پاسخ شایسته ای به آنها خواهیم داد ( تمرکز  بر روی نیازهای  کسب و کار ).
  • ما بر این اعتقادیم که نیاز تمامی بخش های یک سازمان باید بررسی شود و  با یک تحلیل 360 درجه ای، راه حلی برای مدیریت ابعاد مختلف کیفیت داده را ارایه کرد ( تحلیل جامع شرایط کسب و کار )
  • ما داده های مهم در سازمان شما و نیازهای کسب و کار را شناسایی کرده تا بر اساس آن بتوان قواعد کیفیت داده را تدوین و پیاده سازی کرد .
  • ما با طراحی یک موتور کیفیت داده علاوه بر ارزیابی وضعیت فعلی داده ، شرایط مانیتورینگ مستمر کیفیت داده را فراهم می کنیم .
  • ما اثرات داده با کیفیت پائین بر روی  فرآیندهای کسب و کار شما را مستند می کینم .
  • ما به خوبی با ماهیت سیستم های عملیاتی و کارکرد آنها آشنا هستیم و می دانیم به چه صورت باید از ظرفیت واقعی سیستم های عملیاتی جهت مدیریت کیفیت داده استفاده کرد .

شناسایی دلایل اصلی مشکلات کیفیت داده

  • ما با تحلیل دقیق مسائل کیفیت داده ، علل اصلی بروز مشکلات را شناسایی خواهیم کرد .
  •  ما برای حل دلایل اصلی بروز مشکل در ارتباط با کیفیت داده ، راه حل مناسب را به شما پیشنهاد خواهیم داد .
  • ما پس از شناسایی دلایل اصلی بروز مشکل ، مجموعه ای از پیشنهادات را در اختیار شما قرار خواهیم داد تا بر اساس شرایط و وضعیت موجود گزینه مطلوب انتخاب شود و به سمت حل مشکلات حرکت کرد .
  •  ما با ایجاد یک سیستم کنترلی و نظارتی این اطمینان را ایجاد خواهیم کرد که کیفیت داده و مسائل در ارتباط با آن در یک ساختار کاملا مدیریت شده ، مدیریت می گردد .

توجه جدی با چایگاه فناوری،  افراد و فرآیندها در ارایه راه حل

  • ما با توجه به شناخت شرایط کسب و کار سازمان شما ، از مناسب ترین فناوری در قالب یک چارچوب  عملیاتی برای مدیریت کیفیت داده استفاده خواهیم کرد .
  • ما با ارایه یک چارچوب مناسب از تمامی ظرفیت های موجود شامل افراد ، فرآیندها و فناوری برای حل مسائل در ارتباط با کیفیت داده استفاده خواهیم کرد .
  • ما به خوبی با چالش های فرهنگ سازمانی در خصوص کیفیت داده آَشنا هستیم و بر روی آن تمرکز جدی خواهیم داشت .
  • ما با ایجاد و  ارایه آموزش  به کاربران کمک می کنیم تا ضمن آشنایی با دستاوردهای  ارتقاء سطح کیفی داده در عمل از مزایای آن بهره مند شوند .
  • ما با پشتیبانی و حمایت مستمر ، این اطمینان را ایجاد خواهیم کرد که  پروژه مدیریت کیفیت داده  به درستی بهنگام و عملیاتی  می شود .

 

چه چیزی خدمات ما را از دیگران متمایز می کند ؟ 

ما چیزی را که شما به آن نیاز دارید ، ایجاد می کنیم   

  • برای اجرای یک پروژه مدیریت کیفیت داده  از فناوری های مختلفی می توان استفاده کرد . انتخاب ما در مرحله اول به وضعیت موجود سازمان شما ، انتظارات آتی و در نهایت تجربه کار با فناوری های متعدد و  آشنایی با نقاط ضعف و قوت هر یک برمی گردد . ارایه راه حل با تکیه صرف بر توان کارشناسان و بدون در نظر گرفتن عمیق شرایط کسب و کار سازمان شما ، به بیراهه رفتن است که منابع متعددی از سازمان شما را در حین اجرای پروژه مدیریت کیفت داده  تلف خواهد کرد .

ما  سیستم های داده محور را  مهندسی می کنیم ، نه صرفا پیاده سازی 

  • رویکرد ما برای ایجاد زیرساخت لازم جهت اجرای  پروژه مدیریت کیفیت داده صرفا به کدنویسی ، محدود نمی گردد . ما به خوبی با جایگاه  سیستم های عملیاتی و انواع مدل های داده آشنا بوده و  بر اساس آن  راه حل خود را ارایه خواهیم داد . رویکرد مهندسی داده می تواند برگشت سرمایه گذاری سازمان شما بر روی این مقوله را تضمین نماید.

ما  از فناوری متناسب با نیاز کسب و کار  استفاده خواهیم کرد

  • ما به خوبی با  فناوری های موجود برای اجرای پروژه مدیریت کیفیت داده  آشنا هستیم و با استناد به این دانش می توانیم بهترین ابزارها را بر اساس نیاز سازمان شما ، توصیه کنیم . ما دارای تجارب مناسبی  در ارتباط با فناوری های مختلف مدیریت کیفیت داده هستیم و می دانیم که راه حل پیشنهادی می بایست با محیط فناوری های موجود و مجموعه مهارت های سازمانی شما یکپارچه گردد.

ایجاد یک قابلیت سازمانی برای نگهداری داده با کیفیت بالا

  •  یک چارچوب کنترلی و نظارتی کیفیت داده  زمانی می تواند با موفقیت پیاده سازی و نگهداری شود که سازمان شما دارای یک فونداسیون مناسب جهت حاکمیت داده و معماری داده باشد . تیم فابک با همکاری و تعامل با  سازمان شما  و ارایه آموزش های لازم ، سطح کیفی داده در سازمان شما را به عنوان یک  قابلیت اساسی  ارتقاء داده و  آن را به یک مزیت رقابتی  تبدیل خواهد کرد .
  • ما بر این باوریم که ماهیت وجودی هر داده  و رفتار آن می بایست به درستی مستند شود تا بتوان هم در حین اجرای پروژه مدیریت کیفیت داده حداکثر استفاده عملیاتی از آن  را کرد و هم شرایط تحلیل آن  را در آینده فراهم کرد .

 


ماموریت ما

ایجاد زیرساخت های لازم جهت مدیریت داده ، به منظور تحول در تولید ارزش برای کسب و کار 

ایجاد زیرساخت های لازم جهت مدیریت داده، پیش فرض اولیه برای تولید ارزش از داده به عنوان یک سرمایه در سازمان و حرکت به سمت یک سازمان داده محور است . این کار محقق نمی شود مگر این که تکلیف سازمان خود را با داده مشخص کنیم و به دنبال ایجاد یک استراتژی منسجم در خصوص داده باشیم . استراتژی داده با استراتژی فناوری اطلاعات و  معماری سازمانی مرتبط است و از طریق تعامل با معماری داده و اطلاعات که بخشی از معماری سازمانی است ، پیاده سازی و عملیاتی خواهد شد .
استراتژی داده می بایست با استراتژی فناوری اطلاعات کاملا همسو باشد . ماهیت وجودی استراتژی داده ، ایجاد مزیت برای کسب و کار و مشارکت جهت نیل به استراتژی کسب و کار است . استراتژی داده می بایست به یک چارچوب عملیاتی ترجمه شود تا این اطمینان حاصل گردد که استراتژی تدوین شده در عمل محقق می گردد .

هر سازمانی مشتاق است بداند که :


شکل 1 : ابعاد مختلف نگرش به داده 

بدون داشتن یک زیرساخت و فونداسیون لازم برای مدیریت داده  ، موارد نشان داده شده در شکل 1 محقق نخواهند شد . این زیرساخت می بایست حوزه های مختلف داده نظیر معماری داده ، حاکمیت داده ، کیفیت داده ، امنیت داده و ... را شامل شود .

بدون تغییر نگرش اساسی به داده و مدیریت آن ، نمی توان به سمت یک سازمان داده محور حرکت کرد و در عمل از  داده به عنوان یک سرمایه حیاتی در جهت تولید ارزش در فضای رقابتی امروزی استفاده کرد .